KLEURRIJKE EXPOSITIE IN ARRONDISSEMENTSRECHTBANK

"Ieder sterrenbeeld heeft een mooi verhaal"
maandag, 15 juli 2002

BAVEL - Paul Hermans (36) schildert op een bijzondere en gekleurde wijze schilderijen. Zijn inspiratie haalt hij uit de literatuur die hij leest. Gefascineerd door astrologie, mythologie en de astronomie, zie je vaak deze thema's terug komen in zijn werk. In de maand juli en augustus exposeert deze beeldend kunstenaar zijn werk in de Arrondissementsrechtbank aan de Sluissingel 20 te Breda.

Door Lidia van Hooijdonk

Paul Hermans tekent al zijn hele leven en exposeert zijn werk vanaf 1990. "Ik ben erg ge´nteresseerd in verschillende culturen, in de Chinese dierenriemtekens en in sterrenbeelden. Niet in voorspellingen zover wil ik niet gaan. Het schilderen en het maken van maskers is voor mij een uitlaatklep waar ik mijn impressies in uit kan drukken."

Container "Bekend hoef ik niet te worden, mijn werk is het eerste vereiste", vertelt Paul. "Mensen mogen mijn werk zien en wat zij kopen is uniek Er is er geen schilderij hetzelfde want dan kan ik mijn werk net zo goed kopiŰren. Vaak wordt gevraagd hoeveel uren ik doe over een kunstwerk. Of hoeveel ik er al heb gemaakt maar dat vind ik totaal niet belangrijk. Iedereen heeft een persoonlijke smaak over kunst. Ik ben van mening dat een schilderij vaak meer zegt dan duizend woorden. Ik heb met een ontwerp voor een zeecontainer, die de hele wereld door vaart, een prijs gewonnen", lacht hij trots. "De vis die ik op de container heb geschilderd kan men fotograferen en terug sturen naar Nederland. Er zijn verschillende kunstcontainers en de meest gefotografeerde wordt in 2003 in Rotterdam geŰxposeerd."

Sterrenbeelden De Oud Egyptische sterrenbeelden die Paul Hermans heeft geschilderd zijn afgedrukt op een kaart. Twee miljoen kaarten zijn er gedrukt die je onder andere gratis in cafÚs en restaurants kunt meenemen. "Ieder sterrenbeeld heeft een mooi verhaal", vertelt Paul enthousiast. "Ik exposeer 76 sterrenbeelden, 9 muze uit de Griekse mythologie, 33 voorstudies ge´nspireerd op astrologie, astronomie en mythologie en tien maskers." Belangstellenden kunnen de kunstenaar in zijn atelier bezoeken om het gehele oeuvre te bezichtigen. Voor een afspraak kan men bellen naar: 0161-430385. Alle kunstwerken kunnen bewonderd worden op website: www.paulhermans.com De openingstijden van de Arrondissementsrechtbank aan de Sluissingel 20 zijn van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Button Back
Site designed and produced by Paul Hermans ©: Copyright