ONDERTUSSEN IN BREDA

Zaterdag 7 april 2007 - Een gebaar voor de Haven- Langs het water van de Haven moet ruimte komen voor 'een herinnering, een gebaar'.
En de Bavelse beeldend kunstenaar Paul Hermans kan daarin voorzien.

Havenkraansculptuur

Ge´nspireerd door de historische omgeving en in de wetenschap dat er bij de Kraanstraat (die straat heet niet voor niets zo) eeuwenlang een stadskraan stond, heeft hij een ontwerp gemaakt als monumentale nagedachtenis voor dit door menskracht aangedreven havenwerktuig.
Maar er is nog iets anders dat Hermans bezielt: "Wat er nu wordt aangelegd is een kale vlakte. Die Hogebrug vind ik er niet bij passen en wat er wel staat is niet functioneel", zegt hij.
De kunstenaar heeft al contact opgenomen met het stadskantoor om daar iets aan te doen, 'maar de gemeente wil het kaal houden'. Dat het werk al gauw vijftigduizend euro kost, speelt waarschijnlijk ook een rol in de beslissing van het stadsbestuur om de boot even af te houden.
Toch hoopt de Bavelse kunstenaar dat zijn ontwerp ooit een keer langs het stadswater geplaatst wordt. Hermans: "Je weet nooit hoe iets loopt. Als je jezelf al op voorhand neerlegt bij de gedachte dat het niks wordt, dan komt er nooit meer wat van de grond."

Nico Schapendonk

Button Back
Site designed and produced by Paul Hermans ©: Copyright